siispä onkin hyvä aika tässä hiukan päivitella blogiakin ;).

Kaiken näköistä on tullut tehdyksi mutta niistä en vielä kerro mitään, kun en ole jaksanut niitä kuvata. Mutta tässä hiukkasen kuvia pihalta ja jotain hankintaakin on tullut tehtyä :).



Ensinnäkin olen aivan onnessani sillä nyt näyttää sille että omenoita on tulossa ja paljon;

1715255.jpg

Ja omenoiden lisäksi näyttää tulevan myös paljon viinimarjoja :D. Tänä vuonna täytyy vaan suojata nuo punaherukat linnuilta, kun viime kesänä mokomat kävivät syömässä melkein kaikki :/.

1715257.jpg


Tänä vuonna olen ollut hiukan laiska ja kasvattelen vihanneksia tuossa etupihalla kohdassa johon joskus tulee kukkapenkki. Toisaalta olisi aivan haaskuuta jos en sitä kohtaa käyttäisi nyt kun ei siihen tänä kesänä ainakaan olisi saatu kukkia riittämiin.

1715268.jpg

Tässä siis osa tuosta "kukkapenkistä". Takana kasvaa maa-artisokat,pensaspavut, liperi, salaattifenkolit, tomaatti, ruukuissa aikaisin keväällä istutettuja porkkanoita ja edessä jättikurpitsoja jotka vasta tuossa muutama päivä sitten uskalsin viedä ulos.


1715251.jpg

Niin siis kasvaahan tuossa "kukkapenkissä" myös kukkia ;). Kuten tämä niin upeasti kukkiva pioni :).


1715270.jpg

Takapihan pellollekkin olen sentään jotain laittanut kasvamaan ja luonto on tehnyt oman osuutensa x). Kuvassa siis peruna ja härkäpapu sekä miljoona rikkaruohoa jotka pitäisi käydä haraamassa.



Turussa oli Keskiajan markkinat ja tällaiset sieltä lähtivät mm. kotiin mukaan;


1715247.jpg

Vihdoinkin pääsen kokeilemaan kehräämistä. Vielä pitäisi vaan löytää hyvät ohjeet tuon värttinän käyttöön kun en ole ikinä nähnyt moista toiminnassa.
Sininen lanka on käsinvärjättyä indigolla ja tuo toinen on käsin kehrättyä villaa (ja aivan ihanana pehmeää).

1715249.jpg

Ja katsokaa miten suloinen huovutettu lohikäärme hypähti tyttösen matkaan (kuvaus paikka on hieman erikoinen kun ei oikeen muualla tullut kunnollista kuvaa).

Kaikkea muutakin tuli markkinoilta ostettua kuten leipää, pojalle kilpi ja miekka (puisia), miehelle huopaiset pohjalliset, kaunis taulu, sulkakynä ja molemmille muksuille omat ocarinat (joita kyllä mies on soittanut enemmän kuin lapset ;) ). Harmi vain että markkinat kestävät vain niin vähän aikaa, ei ehtinyt ihan kaikkea näkemään kun vesisateessa käytiin.



1715253.jpg

Lopuksi vielä kerrankin onnistunut kuva sinisiivestä <3. Perhoset ovat kauniita :)