Lueskelin tuossa yhtenä päivänä Christina Struttin - Menneen ajan tunnelmaa Yli 40 nopeaa ja helppoa ompelutyötä, ja mulle tuli hirmuinen hinku ommella kauppakasseja x). Aivan hassua, mutta ne sentään on ihan tarpeellisia.
Siis olishan mulla ollut tahtoa tehdä kirjan ohjeilla vähän kaikkea muutakin mutta materiaaleja ei ollut oikein tarjolla, niin nuo kauppakassit oli siinä mielessä kivat ;).

1641818.jpg

Ensin syntyi vanhasta punaisesta verhosta kassi, sitten vanhasta keltaruudullisesta keittiön verhosta ja sitten vielä valkoisesta lakanasta :D. Mutta koska minusta valkoinen on tylsä väri niin värjäsin sen vihreäksi. Väri oli Maaemolta ostettua (Textil Color), sekoitin kahta väriä; auringonkukan keltaista ja kuninkaallista sinistä yhteen ja värjäsin kattilassa hellan päällä. Ja tuo kuviohan on tullut ihan kumppareilla. Takaata kassi näyttää tältä ;).



Tänään ukkosti ja satoi aamupäivä, joten mikäs sen parempi aika ommella hiukan vaippoja :). Lapsille vaan Muumi dvd pyörimään ;).

1641815.jpg

Nämä vaippaset siis syntyivät pikkuiselle masuasukille. Itse olen vaan hiukan sekaisin että mitkä tein milläkin kaavalla, mutta siinä on siis jokin vaippa tehty Mummun nöttösellä ja sitten siinä on jokin muukin ja sitten tuo ei niin onnistunut nauhis on jostakin vanhasta Käsityölehdestä (kaavan sain eräältä ystävälliseltä kestovaippainfon foorumilaiselta, kiitos! ). Eli koittakaa siitä saada jotain selkoa x).
Tuo keskimmäinen on näpsykiinnitteinen ja sen vieressä oleva pieni sammakkovaippa laitetaan kiinni kuoren avulla (joita minun pitäisikin tehdä seuraavaksi). Kaikissa tai melkein kaikissa on ihoa vasten luomu joustofroteeta, imuissa löytyy vanhaa froteeta ja hamppubambucollegea ja kuoseina on flanellia, joustofroteeta ja trikoota.

Nuo irtoimut on tehty ihan vaan tuollaisiksi pyöristetyn tiimalasin mallisiksi paitsi tuo yksi taittoimu. Materiaaleina turvefrotee, trikoo, flanelli ja bambucollege.

Huh, olipas sekalainen sepustus ;).

Vielä pitäisi tehdä muutamia vaippasia ns. laiskoille päiville ja imuja, kun vanhat vaipat ollaan myyty tai annettu eteenpäin. Muuten kyllä olisi tarkoituksena vaipattaa tuleva kolmonen harsoilla, nauhiksilla ja villäpökillä ne kun on niin ihanaisia <3.

****************************************************************

Ai niin ja nyt muistui mieleen mikä unohtui viime postauksesta. Nimittäin olenhan mä saanut aijemmin valmiiksi tyttösen hahtuvapeitteen.

1641811.jpg


Tällaisiakin pitäisi tehdä lisää mm. vauviskaiselle ja talveksi myös tuolle viirupää pojalle ;).

Kuva on sitten otettu jo aikoja sitten tuossa keväällä, ruoho oli vasta alkanut kasvamaan. Nyt se on kertaalleen ajettua ja sitten se paloi karrelle :/. Mahtoikohan tämän aamuinen ukkossade auttaa yhtään.


1641812.jpg

Lankana siis Määkylän puodin hahtuvaa, ja sitähän sitten meni tuohon peittoon (90cm*100cm) noin 400g.
Valmista ohjetta ei ollut ja silmukkalukua en enää millään muista, mutta oli niitä jotain lähemmäksi 160-200s. Ja puikkoina toimi 80cm pyöröt 4,5mm.



Nyt aurinko paistaa ja taidetaan painua koko konkkaronkka ulos. Joten aurinkoa teille kaikille!!!