En ollut pitkään aikaan tehnyt moussakaa, oikeastaan siitä on aikaa jo vuosia.
Mieleistä ohjetta en siihen kuitenkaan löytänyt, joten kehittelin omasta päästä ja tässä nyt olisi resepti vegaaniseen moussakaan ;)

2 munakoisoa
2 dl tummaa soijarouhetta + kuivattua oreganoa ja persiljaa, yrttisuolaa sekä lähes kiehuvaa vettä n.5dl
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
4dl tomaattimurskaa
0,5dl mantelijauhetta
oliiviöljyä
cayennepippuria
oreganoa
ruususuolaa
soijakastiketta

Valkokastike:
oliiviöljyä
5dl kaurakermaa
3rkl soijajauhoja
2rkl vehnäjauhoja
suolaa
cayennepippuria

Viipaloi pestyt munakoisot n.1cm siivuiksi ja asettele siivut leivinpaperin, liinan tms. päälle. Sirottele munakoisosiivujen päälle hieman suolaa ja anna itkettyä 10min. Pyyhi kosteus pois ja käännä siivut toisin päin, sirota suolaa ja anna itkettyä vielä toiset 10minuuttia jonka jälkeen pyyhi kosteus pois.
Laita pannuun oliiviöljyä (taikka rypsiöljyn ja oliiviöljyn sekoitetta= ei kärytä niin paljoa) ja paista itkeneet munakoisosiivut kevyesti.
Soijarouheet, oregano, persilja, yrttisuola ja läheskiehuva vesi yhdistetään ja annetaan soijarouheiden turvota liemessä n.15min.
Laita pannulle öljyä ja silputut sipulit ja kuullota, lisää turvonneet soijarouheet, valkosipulit, tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua n.10minuuttia.
Valmista valkokastike. Laita kattilaan öljyä sekä jauhot, paahda hetki ja lisää kaurakerma sekä mausteet. Tähän voi lisätä vielä hiukan raastettua sulaavaa soijajuustoa. Anna hautua n.5minuuttia.

Laita uunivuuan pohjalle tomaattiseosta, sitten kerros munakoisoja, tomaattiseosta ja valkokastiketta. Ja jälleen munakoisoja, tomaattiseosta ja valkokastiketta. Viimeinen kerros on valkokastiketta. Päälle voi myös laittaa hieman raastettua sulaavaa soijajuustoa, mutta on hyvää ilman sitäkin ;)
Laita ruoka uunin alimmalle tasolle 200 asteeseen noin 45minuutiksi.

Tähän nyt ei ole laittaa kuvaa, kun meillä oli niin kova nälkä että kuvia ei ehtinyt ruuasta nappaamaan, mutta hyvää oli ;)