Enpäs olekkaan saanut pahemmin mitään aikaiseksi, mutta siihen löytyy itkuinen syy;
146036.jpg

Nimittäin meijän pikkuinen keijukainen oli saanut jostain (kröhöm... neuvolasta) vauvarokon. Sunnuntai illalla alkoi korkea kuume (n. 39,7) jota jatkuin tiistaille ja sen jälkeen on alkanut eripuolilla tytön kehoa ilmestymään punaisia laikkuja. Onneksi kuume on tosiaan jo laskenut ja tytön ruokahalukin hiukan herännyt, niin eiköhän se tästä :).

146034.jpg

Tässä tytteli sieppaa yrttipenkiltä Jalosauramoa, sen maku on tainnut tulla pikkuisen tutuksi viimeisten edellisten päivien aikana ;). (taustalla matonpesusta unohtunut sininen pesusanko koristamassa maisemaa ;) ).

Onneksi olin etuviisas ja olin juuri viime viikolla tilannut Vempulasta Kastanjan värisen Mam ECO:n . Hain sen maanataina postista ja sen jälkeen sille onkin löytynyt hyvin paljon käyttöä :). On muuten todella ihana liina tuo, taidan pistää vanhan trikoisen liinani myyntiin...
146039.jpg
Tässä se on vähän jo käytössä rypistyneenä :)


Perjantaina kävin uuden tuttavani tupareissa ja sain edellisen päivän aikana väkerretyksi tällaisen:

146025.jpg

Se on Stitch'n bitch kirjan ohjeella tehty kännykkäsuoja, mutta tällakertaa se kantoi sisällään kuunmallista ikkunakristallia, ja se siis oli tuparilahja... niin ja tuo neulomuksen tynkä lahjapussukka :).


Tänään postista tuli Vegaia ja Aku-Ankka, eikä yhtään laskua :D

146027.jpg

Lankakerä lehtien päällä on meidän tyttelin luomus. Hetkeksi käänsin päätäni ja tyttö oli tunkenut koko loppu kerän päänsä läpi kaulalle roikkumaan, arvatkaapa vain riittivätkö hermot sen selvittelyyn...
 Kokeilin nimittäin eilen vähän saada alkuun tytölle tulevaa neulejakkua josta aiemmin höpisinkin jo. Niin siis tästä.
Aloitus ainakin on hyvin puuduttavaa ainaoikeaa, ja olenkin jo miettinyt purkavani koko työn ja tekeväni se jollakin muulla ohjeella... kunhan vaan ensiksi löytäisin meidän kämpästä yhden kirjan joka sisältää vauvojen neuleohjeita... en nyt saa päähäni edes koko kirjan nimeä, hmmm...
Joka tapauksessa tälla mallilla ovat tämän hetken työni;

146043.jpg

Esikoispojan sukat ovat kohta toivottavasti valmiit. Raidoitus ei ihan täysin täsmää ja ensimmäisen sukan kantapäähän tuli muutama kolo kun tajusin tiimalasikantapään idean vasta kun aloin tekemään kantapäätä toiseen sukkaan, mutta kyllä se muuten on ihan kohtuullisen oloinen. Langan väri vaan alkaa pikku hiljaa kammottamaan, eli loppu kerä lähtee varmaankin äidilleni. Lanka on muutenkin niin tiukkakierteistä että mun etusormeni on ihan haavoilla kun lanka on polttanut sitä ja sukkapuikko parkani ovat jälleen vänkyrällä. Tästä tulikin mieleeni että pitäisi varmaan hankkia 2½ sukkapuikot, vaan löytyykö niitä mistään puisena tai bambuisena tai ruusu,-ebenpuisena? Kun minulla nuo metalliset tuppaa aina menemään ihan kiharalle, kun mulla on hiukan tiukkakäsiala ;/.

Vettäkään ei ole vielä satanut. Kasvit ovat aivan rutikuivia ja lehdet lurpattaa. Märjoja on kuitenkin tullut ihmeen paljon viinimarjapuskiin, vielä kun vaan saisi sellaisen sopivan hetken niiden keräämiseen. Omenapuussa ja Pihlajassakin on mahtavat kantamukset herkkuja, mutta kuinkas niitten käy jos ei vettä ala pian tulla :(.

146028.jpg

Ollakko vai eikö olla, kas siinä pulma.

146029.jpg

Sinne men erittäin lupaavan näköiset sadepilvet kantaen vetensä jonnekkin muualle.

146032.jpg  146030.jpg

Siperianhernepensas ja sireeni ovat meidän pihan varmasti huonoiten selvinneen oloiset (jos ruohoa ei lasketa).

146050.jpg

Mutta toivon mukaan nämä saavat vielä vähän vettä sisäänsä ja kasvavat oikein ravitseviksi ja punaisiksi :).