Vihdoinkin pääsin oikeen ajatuksella tutkimaan uusimpaa Novitaa ja Modaa. Novitasta ei löytynyt mitään oikeen toteutettavaa, mutta ideoita kyllä. Lehden alkupuolella on tehty ponchoja eri langoista ja niistä muistui mieleeni äitini neulelehdistä rosvoamani Novita vuodelta 1999 (numero 3/99). Siinä lehdessä nimittäin on poncho jonka haluaisin, niin ja aivan älyttömän hieno hame (johon ei kylläkään ole ohjetta). Tässä kuvia;

127180.jpg  127181.jpg

Eri värimaailma vaan noihin malleihin, niin sitten ne on täydelliset mun makuuni :).


Uusimmassa Modassa olikin sitten monta mieleistä mallia ja ideaa ja jonkin näistä kyllä ihan pakolla tahdon toteuttaa...

127179.jpg  

Kuten vaikka tämä pitsibolero pitkillä hihoilla ja metsänvihreänä....

127183.jpg

Tämä ruusulaukku helmillä tms. koristuksilla korutettuna ja rubiininpunaisena...

127185.jpg

Taikka tämä puuvillajakku metsänvihreällä tai terrakotalla (tai miksei mustalla) villa/alpakkalangalla toteutettuna...

127182.jpg

Tässä bolero/hame kokonaisuudessa väritkin ovat valmiiksi mieleen (paitsi ehkä tuon vihreän raidan tuosta hameesta vaihtaisin muuksi).


Selaillessani vanhoja neulelehtiä löytyi myös 2004 vuodelta oleva Moda (numero 3/04) jossa on muutamia Alppimaiden perinneneuleita, niistäkin olen haaveillut mutta sitten niiden valmistaminen on vaan unohtunut. Mutta nyt ihastuin niihin uudestaan ja ehkä saan jopa muutaman tehtyäkin :)

127184.jpg  

Tämä neulejakku on tosi upea.

 127192.jpg   127193.jpg

Ja nämä sukat myöskin ovat tosi kauniita. Mies ei vaan suostunut käyttämään tuollaisia pintakuviollisia pohjesukkia (hän kuulemma näyttäisi aivan irlantilaiselta jos tuollaiset jalkaansa pistäisi), pöh, olkoon sitten ilman ;P.




Melkeen unohtus kertoa että kokeilin tänään värjätä elintarvikeväreillä lankaa. Lopputulos on tämän näköinen;

127248.jpg

Väristä tuli pikkasen liian tumma ja hiukan liian sininen, tarkoituksena oli siis tulla enempi purppura väri. Ja haju on aivan kamala, nimittäin etikan joka noissa langoissa haisee. Täytyy varmaan pestä uudelleen vielä ennen kuin alan neulomaan.

Lanka oli siis luonnonvalkoinen reumalanka:

127249.jpg