Vihdoinkin sain aikaiseksi kerätä talven varalle hiukan yrttejä :). Pihalta löytyi paaalllljon siankärsämön nuoria versoja ja nupuillaan olevia kukan alkuja joista oli hyvä kerätä lehtiä ja tuli muutama vasta auennut kukkakin poimittua. Poimulehteäkin löytyi pikkaisen ja valkoapilaa. Puna-apila saaliista tuli pikkaisen laiha, mutta tuolla joutomaassa näytti olevan viel paljon puna-apilan nuppuja joten eiköhän niitäkin saa vielä pikkaisen kerätyksi :).
Uuden yrtti-tarhan apteekkarin ruusu on myös aloittanut kukkimisen, mutta en raaskinut leikata kuin muutaman kukkasen siitä. Saavat sitten mennä talvella tuoksupusseihin vaatekaappiin.
Vadelmanlehtiäkin keräsin, tosin vaan ensimmäisen vuoden versoista.
Tässä kuva tämän aamun saaliista;

124018.jpg
-Vadelmanlehtiä, poimulehteä, ruusuja, siankärsämöä ja valko-apilaa

124019.jpg
-puna-apilaa


Vähän aikaa kun olin ehtinyt poimimaan kasveja huomasin meidän 9kk:den ikäisen tytön tyllerön hatussa ihmeellisen klöntin. Se sijaitsi hatunlieressä ihan niskassa. Menin sitä sitten tutkimaan ja mikäs se olikaan.... paksu kimalainen... Minä kun en kamalasti noista pistävistä ötököistä tykkää ihan vaan pikkuisella paniikilla kiskaisin hatun tytön päästä pois. Kimalainen oli jäänyt virkatun myssyn reikiin jumiin jaloistaan, kovin näytti yrittävän pistää. Onneksi ei ulottunut pistämään tyttöä niskaan.

124020.jpg




Ja vielä kevyeksi lopuksi kuvia kauniista kukkaista :)

124015.jpg
-Pioni

124016.jpg
- Nyt tuli ajatuskatkos, enkä muista kasvin nimeä... olikos se jokin suikeroalpi?!?... kun muistan niin korjaan asian :)

124017.jpg
-apteekkarin ruusu

124021.jpg
-ei kukkanen mutta herkullinen marja tai oikeastaan hedelmärypäs, eli vadelma (jonka marjat saisivat kyllä kohta alkaa punertaa)



Niin ja vielä sen verran että vaihtohuivi on saanut alkunsa :). Tosin valmiina on vasta n.50cm eli alle puolet, mutta mallikuvio on aika helppo niin valmistuu kyllä nopeaan :).
Ja huomenna saan varmaan tietää kenelle teen vaihto kestovaipan, kun viimeinen ilmoittautumispäivä vaihtoon on tänään :).