Ensinnäkin kiitos kaikille onnitteluista <3 !

On hiukan ollut haasteellista päästä koneelle... lähinnä siksi että tietokone on tuottanut ongelmia. Kuvia ei ole saanut tyhjättyä kamerasta jne. Mutta hyvissä voimissa täällä ollaan :) vaikka postausta ei ole tullut tehtyä pariin kuukauteen.
Täytyy koittaa nyt uuden vuoden kunniaksi ahkeroitua blogissakin :).

Kuvia ei siis ole nyt oikeen mistään valmistuneista käsitöistä, hmmm... mutta valmiiksi on tulet ainakin kahdet isomman tytön sukat ja punainen villamyssykin tuli hänelle tehtyä. Niin ja punaiset lapaset myös. Mehiläisvahakynttilöitä tuli rullailtua jouluksi ja muutama kangaskassi värjätyksi...
Miehen sisko sai pikkuisen pojan jouluaattona ja hänelle kiikutimme merinovillaiset sinikirjavat junasukat. Samanmoiset sukkaset tein myös pikku keijukaisellemmekin;

2206083.jpg

Tuosta kuvasta ei nyt kovinkaan paljon saa selkoa sukista kun kuvan otin ihan muuten vain tuossa jouluna. Ilokseni vain huomasin että tässähän on myös nuo uudet sukatkin käytössä :) .
Kiitos Suonalle kun lahjoitti keijukaisellemme tuollaiset junasukat, sillä muuten en olisi ikinä tajunnut itse niitä tehdä :).
Lankana sukissa jokin bambu/villa sekoitteinen sukkalanka ja bambuiset sukkapuikot 3mm.



Keijumme nimiäisiäkin vietettiin jo lokakuun lopulla samhainina. Samalla juhlistettiin myös prinsessan 3v. synttäreitäkin.
Kiitos kuvista veljelleni ja hänen puoliskolleen  :D Ensimmäinen kuva on todella selkeästi veljeni ottama ;).

2206195.jpg

2206207.jpg


Olen tässä mietinyt että haluaisin hiukan laajentaa blogini sisältöä. Niin että tästä tulisi hiukan enemmän sellainen päiväkirjamainen. Ihan joka päivä en kuitenkaan usko tänne pääseväni, mutta jos yrittäisin edes kerran viikossa jotain turista ;).

Käsitöiden ja yrttien lisäksi kun minua kovasti kiinnostaa ekologiset valinnat, tai siis haluan oppia elämään mahdollisimman pitkälti omavaraisesti ja ekologisesti sekä eettisesti. Tällä hetkellä olemmekin jo koko perhe vegetaristeja, suosimme luomua, reilua kauppaa ja lähituotteita, kierrätämme ja käytämme pesupähkinöitä pyykkäykseen (+kaikkeen muuhun mahdolliseen). Itse suosin luonnon kosmetiikkaa; Dr. Hauschkan puhdistusvoide, Lehto peatin suovedestä valmistettu rosmariinin tuoksuinen kasvovesi sekä luomu jojobaöljy jota terästän milloin milläkin eteeriselä öljyllä (nyt synnytyksen jälkeen ylang ylangilla). Olen myös valmistellut ennen kaikki hoitotuotteeni itse ja siihen siirryn varmaan jälleen kun vaan saan aikaa siihen :).
Tämän vuoden haasteeni on muuttaa ruokavalioni mahdollisimman pitkälti elävään ravintoon, ainakin niin että elävän ravinnon osuus olisi n.70% ja loput 30% keitettyä/kypsytettyä kavisruokaa. Ekologista tästä tekee ainakin se ettei ruuan valmistamiseen mene energiaa (sähköä) ja omavaraista että idut ja versot pystyy kasvattamaan itse. Haavekuvani on se että joskus ei tarvitsisi enää olenkaan hellaa tai pakastinta :O. Tosin meille muurataan puuhella heti kun vain tulee sille sopiva hetki.

Mutta nyt täytyy lopetaa kirjoittelu kun pikkuinen keiju tarvitsee unta :)

Hyvää yötä!